Estetski posegi

Estetsko najpogosteje preoblikujemo zobe v sprednjem, vidnem področju ust. Manjše nepravilnosti (odlomljeni robovi zob, obrabljeni grizni robovi, razmak med zobmi…) lahko odpravimo z metodo lepljenja estetskih kompozitnih materialov na zobno površino.

Večje nepravilnosti (obsežno plombirani in zabarvani zobje, obrabljeni zobje, večji razmaki med zobmi, manjše ortodontske nepravilnosti) pa lahko odpravimo z minimalno invazivnimi protetičnimi izdelki kot so porcelanske estetske fasete (porcelanske luske), ki jih v primeru močno poškodovanih zob lahko kombiniramo tudi s polnokeramičnimi prevlekami.

Ker je za lep nasmeh potrebna harmonija rdeče (dlesni) in bele estetike (zobje), načrtujemo estetska preoblikovanja na podlagi temeljitega pregleda in fotografske analize. V kolikor je potrebno izvedemo pred preoblikovanjem zob tudi preoblikovanje dlesni in tako poskrbimo za harmoničen in lep nasmeh.

ESTETSKA PLOMBA V VIDNEM PODROČJU

Z estetskimi ali "nevidnimi" plombami v vidnem področju v največji možni meri ohranimo zdravo zobno substanco. Za maksimalno kvaliteto, plombo izvedemo z uporabo gumijaste opne, ki med izdelavo prepreči kontakt sline in krvi. Estetski učinek plombe dosežemo s pravilnim slojenjem kompozitnih materialov različnih odtenkov in prosojnosti ter pravilno površinsko obdelavo.

Sliki lahko povečate z klikom!

PREOBRAZBA NASMEHA

Pacient je želel svetlejše sprednje zobe, odpraviti razmak med zobmi in spremeniti obliko in velikost prevelikih in preveč trikotnih prvih sekalcev. Preobrazbo nasmeha smo izvedli s keramičnima prevlekama in keramičnimi luskami.

Sliki lahko povečate z klikom!

PREOBRAZBA NASMEHA 2

Pacientka je brez zgornje leve dvojke, zgornja desna dvojka pa je zakrnele oblike.

Izgled nasmeha smo izboljšali z izdelavo keramične luske na zakrneli zgornji desni dvojki, zgornjo levo 3 smo preoblikovali z plombiranjem in ji dali izgled manjkajoče dvojke, levi štirici pa smo pri protetični oskrbi dali obliko trojke. Protetično smo oskrbeli tudi zobe 4,5 in 6 obojestransko zgoraj.

Sliki lahko povečate z klikom!

pokličite nas 040 168 869
nujni primeri: 041 695 018
pokličite od PON-SOB 09.00 - 16.00