KVALITETNA BELA PLOMBA

Ali veste da je kvaliteta bele plombe, bolj kot od materiala, odvisna od tega kako je narejena! Za kvalitetno belo plombo je potreben čas, delo po plasteh in obvezno suho okolje brez sline in krvi!

KAKO TO NAREDIMO V MG DENTAL?

PREBERI SPODAJ!

 

Izdelava plomb

Zobozdravnki centra MG DENTAL v Ljubljani delujemo po najvišjih sodobnih strokovnih merilih. Kariozne in poškodovane zobe oskrbimo z belimi plombami iz najkvalitetnejših materialov. Natančno izdelavo in s tem kvaliteto in trajnost belih plomb zagotovimo z uporabo absolutne osušitve. Na zobe nastavimo gumijasto opno, ki zaščiti oskrbovan zob pred slino in krvjo med izdelavo plombe. Delo poteka povsem neboleče, saj uporabimo lokalno anastezijo.

Menjava stare amalgamske plombe z belo

Stare amalgamske plombe menjamo kadar so le-te dotrajane, kadar je ob njih nastala zobna gniloba ali na željo pacienta zaradi estetskih razlogov. Požiranje amalgamskih obruskov lahko preprečimo z uporabo gumijaste opne.

Spodnja posnetka prikazujeta menjavo stare amalgamske plombe pod katero je bilo opaziti zobno gnilobo.

Sliki lahko povečate z klikom.

ESTETSKA PLOMBA V VIDNEM PODROČJU

Z estetskimi ali "nevidnimi" plombami v vidnem področju v največji možni meri ohranimo zdravo zobno substanco. Za maksimalno kvaliteto, plombo izvedemo z uporabo gumijaste opne, ki med izdelavo prepreči kontakt sline in krvi. Estetski učinek plombe dosežemo s pravilnim slojenjem kompozitnih materialov različnih odtenkov in prosojnosti ter pravilno površinsko obdelavo.

Sliki lahko povečate z klikom!

10 MINUT ZA PLOMBO NI DOVOLJ revija ZDRAVJE januar 2014

Naš sodelavec Asist. Igor Križnar dr. dent. med. se že desetletje specializira za specilaistično endodontsko zdravljenje zobnih korenin in za konzervativno stomatologijo - izdelavo plomb. V reviji Zdravje je januarja 2014 podrobno predstavil prednosti belih kompozitnih plomb, ter način kako mora biti bela plomba narejena, da se po trajnosti lahko kosa s staro amalgamsko. V primeru pravilne in natančne izdelave pa ponuja poleg estetskih tudi številne dodatne prednosti:

- odstraniti je potrebno manj zdrave zobovine

- kompozitne materiale lepimo na zob in ga s tem ojačamo

- manj pogosto prihaja do zlomov zobnih vrškov

Preberite več o pravilni izdelavi belih plomb v članku z klikom ali si poglejte na levi strani kako pri nas izdelujemo bele plombe!

PDF Datoteka: zdravje_jan_2014.pdf

RTG slikanje zobnih kron

Z RTG slikanjem zobnih kron "angl. BITEWING" odkrijemo skriti karies med zobmi in ga zdravimo še predno povzroči obsežno uničeje zobne krone ali povzroči bolečino.

pokličite nas 040 168 869
nujni primeri: 041 695 018
pokličite od PON-SOB 09.00 - 16.00