KRATEK PREGLED VAŠIH UST

V 15 minutnem posvetu s strokovnjakom MG DENTAL in RTG diagnostiko boste dobili vse smernice ki jih potrebujete za zdrava usta, zdrave zobe in lep nasmeh! 

DOGOVORITE SE ZA TERMIN Z KLIKOM!

Pregled in načrt zdravljenja

Že pri prvem pregledu pacientu okvirno predstavimo najbolj problematična mesta in najverjetnejše ukrepe, ki bodo potrebni za vzpostavitev zdravja dlesni in zob. Po analizi dodatnih diagnostičnih postopkov, zlasti RTG posnetkov, pacientu predstavimo natančen načrt zdravljenja ter skupaj s pacientom izdelamo terminski in stroškovni načrt.

Naše ugotovitve in načrt zdravljenja strnemo v izvid in tako pacienta poglobljeno seznanimo z našimi ugotovitvami in predlaganim zdravljenjem.

Zdravljenje lahko vključuje številne najsodobnejše ukrepe in postopke, vsekakor pa poteka po strokovnih smernicah; najprej zdravljenje akutnih težav in vzpostavitev pravilne ustne higiene, vzpostavitev zdravih dlesni, zdravih zobnih korenin, sanacija zob s plombami in kadar je potrebno protetična rehabilitacija pacienta.

Pri vseh pacientih seveda niso potrebni vsi koraki, zato načrt zdravljenja  pripravimo individualno za vsakega pacienta. Pomemben del načrta zdravljenja je dolgoročni načrt ohranjanja doseženega ustnega zdravja (fluoridi, antiseptične ustne vode, določimo interval rutinskih kontrolnih pregledov glede na rizičnost pacienta za nastanek kariesa in parodontalne bolezni...).

Pomembna prednost našega centra je, da najzahtevnejše, specialistične posege lahko opravijo specialisti posameznih stomatoloških strok – specialist parodontolog, specialist oralni kirurg, specialist endodont.

PREVENTIVA

Zobozdravniki centra MG DENTAL posvečamo veliko pozornosti in časa preventivi pred ustnimi in zobnimi boleznimi. Že na prvem pregledu, ko se spoznamo s pacientovim stanjem ustne votline, se natančno pogovorimo o pacientovih navadah, prehrani in ustni higieni. Glede na pacientove težave ki smo jih odkrili, se ciljano usmerimo na področje kjer ocenjujemo da preventiva »šepa« in svetujemo v primeru slabe prehrane, razvad, slabše ustne higiene…

Našim pacientom rutinsko svetujemo in demonstriramo pravilno ščetkanje zob, uporabo zobne nitke ali kadar je primerneje medzobnih ščetk. Glede na pacientove potrebe svetujemo tudi uporabo primerne ustne vode, bodisi za boj proti zobni gnilobi ali proti parodontalni bolezni.

NATANČNA DIAGNOSTIKA JE OSNOVA ZA USPEŠNO ZDRAVLJENJE!

Moji cilji so POGLOBLJENA DIAGNOSTIKA, INDIVIDUALEN in OSEBEN PRISTOP K PACIENTU in VRHUNSKA OSKRBA od prvega srečanja z pacientom do končne oskrbe!

Na poti naših pacientov k celostnemu ustnemu zdravju in zadovoljstvu sta mi v neizmerno pomoč vrhunska zobozdravnika specialista, parodontolog in implantolog dr. Jure Binter in endodont dr. IGOR KRIŽNAR.

mag. Matjaž Golobič, dr. dent. med.

 

Dr. Golobič - mednarodno nagrajeni zobozdravnik

Dr. Matjaž Golobič je za svoje klinično delo s pacienti in za raziskovalno delo prejel več pomembnih mednarodnih nagrad.

Mednarodne nagrade

  • »Young Prosthodontist Award II place«, The International College of Prosthodontists, Japonska 2007.
    https://www.icp-org.com/
  • »The Paffenbarger award«Academy of Dental Materials,  Italija, 2010. Najboljše podiplomsko raziskovalno delo v svetovnem merilu. academydentalmaterials.org
  • Prvo mesto za raziskovalno delo »Advanced ceramics & Ceramic Processes for Dentistry«, 12 srečanje združenja European Ceramic Society, 2011, Švedska. http://www.ecers.org/
pokličite nas 040 168 869
nujni primeri: 041 695 018
pokličite od PON-SOB 09.00 - 16.00