PARODONTALNA BOLEZEN JE NAJPOGOSTEJŠA KRONIČNA INFEKCIJSKA BOLEZEN ČLOVEŠTVA!

Ali veste da ima napredovano parodontalno bolezen ob vsaj enem zobu, več kot ena polovica odraslih Slovencev?

Se bojite da ste eden izmed njih? Se bojite da bi zaradi "parodontoze" izgubili kakšen zob? V centru MG DENTAL parodontalno bolezen sistematično odkrivamo in učinkovito zdravimo.

NAROČITE SE NA PREGLED Z KLIKOM in izvedite ali potrebujete zdravljenje parodontalne bolezni!

Zdravljenje paradontalne bolezni

Poznamo več vrst parodontalnih bolezni (bolezni obzobnih tkiv). Najpogostejši, z bakterijskimi zobnimi oblogami povzročeni bolezni obzobnih tkiv sta kronični gingivitis (vnetje dlesni) ter kronični parodontitis (vnetje dlesni, ki se mu pridružuje propad ostalih obzobnih tkiv).

Kronični gingivitis odkrijemo s kliničnim pregledom. Na izgled so dlesni otekle, spremenjene barve in zlahka zakrvavijo, celo pri ščetkanju zob. Vnete dlesni lahko odkrijemo ob vseh zobeh, ali samo na nekaterih mestih.

Z bakterijskimi oblogami povzročen gingivitis učinkovito odpravimo z profesionalnim čiščenjem trdih in mehkih zobnih oblog, s poukom in izvajanjem pravilne ustne higiene. Kadar so vzrok za vnete dlesni neustrezne ali dotrajane plombe ali zobne prevleke, svetujemo zamenjavo le-teh.

Prvi znak parodontitisa je nastanek obzobnih žepov. Pri napredovalem parodontitsu se dlesen odmakne, zobje postanejo daljši, pričnejo se majati, njihov položaj se spremeni. Nezdravljena parodontalna bolezen vodi v izgubo zob. Vnetje običajno napreduje brez bolečin in zelo dolgo je krvavitev edini znak, ki nas opozarja na prisotnost vnetja.

Parodontitis zato pri našem delu sistematično ugotavljamo z natančno analizo RTG posnetkov in meritvami globin obzobnih žepkov.

Napredovano parodontalno bolezen zdravi specialist parodontolog  Jure Binter, dr. dent. med.

PREVENTIVA

Zobozdravniki centra MG DENTAL posvečamo veliko pozornosti in časa preventivi pred ustnimi in zobnimi boleznimi. Že na prvem pregledu, ko se spoznamo s pacientovim stanjem ustne votline, se natančno pogovorimo o pacientovih navadah, prehrani in ustni higieni. Glede na pacientove težave ki smo jih odkrili, se ciljano usmerimo na področje kjer ocenjujemo da preventiva »šepa« in svetujemo v primeru slabe prehrane, razvad, slabše ustne higiene…

Našim pacientom rutinsko svetujemo in demonstriramo pravilno ščetkanje zob, uporabo zobne nitke ali kadar je primerneje medzobnih ščetk. Glede na pacientove potrebe svetujemo tudi uporabo primerne ustne vode, bodisi za boj proti zobni gnilobi ali proti parodontalni bolezni.

dr. JURE BINTER, specialist parodontologije in imlantologije

Pri strokovnem delu mi največ pomenijo zdrava usta mojih pacientov. Ker je parodontalna bolezen najbolj razširjena kronična infekcijska bolezen človeštva, sem zato po študiju na Medicinski fakulteti opravil še 4 letno specializacijo iz parodontologije in implantologije. 

V veliko zadovoljstvo od vsega začetka sodelujem z dr. Matjažem Golobičem dr. dent. med., ki je v poplavi estetskih zobozdravstvenih ordinacij l.2010 ustanovil "CENTER ZDRAVEGA NASMEHA". Parodontalno bolezen tukaj sistematično odkrivamo po najsodobnejših strokovnih merilih, jo ustrezno preprečujemo in po potrebi učinkovito zdravimo.

Ponosen sem da sem del centra MG DENTAL, kjer dr. Matjaž Golobič ne sklepa kompromisov pri zagotavljanju ustnega zdravja, in tako je oskrba z plombiranjem in tudi protetična oskrba pacientov vedno narejena po najboljših standardih in predvsem na parodontalno zdravih zobeh!

Naj tudi poudarim da zobni vsadki sodijo samo v zdravo ustno votlino, o čemer smo tudi pisali v reviji VIVA - preberite si članek z klikom tukaj!

JURE BINTER, dr. dent. med., specialist parodontologije in implantologije

pokličite nas 040 168 869
nujni primeri: 041 695 018
pokličite od PON-SOB 09.00 - 16.00