All-On-4

All on 4 je vedno bolj priljubljena rešitev za brezzobe paciente, kjer izdelamo fiksne zobe na majhnem številu zobnih vsadkov, hitro in cenovno ugodno.

Koncept All on 4 je metoda oskrbe brezzobe čeljusti s 4 zobnim vsadki, na katere namestimo fiksne zobe.

All on 4 metoda – prednosti: 

Metoda je primerna tako za brezzobe paciente, kot tudi za paciente pri katerih je zaradi kariesa ali parodontalne bolezni potrebno odstraniti vse zobe v eni ali obeh čeljustih.
Možno jo je uporabiti v zgornji in spodnji čeljusti.
S postavitvijo vsadkov v sprednji del čeljusti se izognemo zahtevnim dograditvam kosti zaradi bližine živca v spodnji čeljusti in obsežnih obnosnih votlin v zgornji čeljusti.

Zobe fiksno namestimo na manjše število zobnih vsadkov (4) kot pri klasičnih rešitvah (5-8) in je zato taka rešitev cenejša.
Oskrbo je mogoče izpeljati v 24 urah ali celo v istem dnevu pritrditi začasen mostiček na vstavljene zobne vsadke
Vijačene mostičke lahko zobozdravnik pri kontrolnih pregledih odstrani, očisti in razkuži ležišča zobnih vsadkov in zobe privijači nazaj.
Zobje so fiksni služijo pacientu podobno kot njegovi lastni.

Slabosti all on 4 metode:

Zaradi postavitve zobnih vsadkov v sprednji del čeljustnic, sega oskrba z zobmi včasih le do drugega ličnika ali petice. Tako postavitev zob imenujemo koncept skrajšane zobne vrste in prepreči da bi bil mostiček v področju kočnikov preobremenjen z navornimi žvečnimi silami, ki bi škodovale zobnim vsadkom.

S takim konceptom še vedno zagotovimo strokovno potrebnih 20 žvečnih enot in poskrbimo za zadostno oporo čeljustnrmu sklepu.
Kot vsaka fiksna protetična konstrukcija na zobnih vsadkih zahteva natančno čiščenje področij okoli zobnih vsadkov z zobno ščetko in medzobnimi ščetkami

Poglej vse storitve

Rezervirajte si termin.

Za Vas Vedno na voljo

Pokličite nas: 040 168 869

Izpolnite obrazec in v 24 urah vam bomo poslali potrditev.

Odpiralni čas:

Pon - Sre: 08:00 - 17:00
Četrtek: 08:00 - 15:00
Petek: 08:00 - 16:00
Sob - Ned: Zaprto

Rezervirajte si termin.
    Call Now Button