Pregled in terapija

Že na prvem pregledu boste o svojem ustnem zdravju skoraj gotovo izvedeli več kot kdajkoli prej.

Že pri prvem pregledu pacientu okvirno predstavimo najbolj problematična mesta in najverjetnejše ukrepe, ki bodo potrebni za vzpostavitev zdravja dlesni in zob. Pacientu razložimo vzroke za nastalo bolezen ali stanje ter mu predstavimo kaj lahko za njegovo ustno zdravje naredimo mi, v zobozdravstvenem centru. Obenem svetujemo pacientu kaj lahko naredi sam za dosego svojega ustnega zdravja.

Harmonijo zdravja in odlične funkcije in izgleda zob, tako ustvarjamo skupaj s pacientom. Naš cilj je sodelovati z izobraženim pacientom, dobrim poznavalcem težav v njegovi ustni votlini, ki postane naš partner pri vzpostavitvi in ohranjanju zdrave ustne votline.

Po analizi dodatnih diagnostičnih postopkov, zlasti RTG posnetkov, pacientu predstavimo natančen načrt zdravljenja ter skupaj s pacientom izdelamo terminski in stroškovni načrt.

Naše ugotovitve in načrt zdravljenja lahko strnemo tudi v izvid, zlasti pri zahtevnejših ustnih rehabilitacijah, in tako pacienta poglobljeno seznanimo z našimi ugotovitvami in predlaganim zdravljenjem.

Zdravljenje lahko (glede na potrebe pacienta) vključuje številne najsodobnejše ukrepe in postopke, vsekakor pa poteka po vrstnem redu kot ga narekujejo strokovne smernice; najprej zdravljenje akutnih težav in vzpostavitev pravilne ustne higiene, vzpostavitev zdravih dlesni, zdravih zobnih korenin, sanacija zob s plombami in kadar je potrebno, pride na koncu na vrsto dokončna protetična rehabilitacija pacienta. Pri vseh pacientih seveda niso potrebni vsi koraki, zato načrt zdravljenja pripravimo individualno za vsakega pacienta.

Pomemben del načrta zdravljenja je tudi dolgoročni načrt ohranjanja doseženega ustnega zdravja, zato pacientu svetujemo in ga tudi podučimo o zanj najprimernejšem režimu ustne higiene in uporabe higienskih dodatkov (fluoridi, antiseptične ustne vode, velikost medzobnih ščetk, ročna ali električna zobna ščetka…) ter določimo interval rutinskih kontrolnih pregledov glede na rizičnost pacienta za nastanek kariesa in parodontalne bolezni.

Poglej vse storitve

Rezervirajte si termin.

Za Vas Vedno na voljo

Pokličite nas: 040 168 869

Izpolnite obrazec in v 24 urah vam bomo poslali potrditev.

Odpiralni čas:

Pon - Sre: 08:00 - 17:00
Četrtek: 08:00 - 15:00
Petek: 08:00 - 16:00
Sob - Ned: Zaprto

Rezervirajte si termin.
    Call Now Button